Navigationsakademien

Förarintyg ger dig grundläggande kunskaper i praktiskt sjökortsarbete och metoder för navigering inomskärs, sjövägsregler, lanternor, väder, säkerhet, sjöräddning, miljö och sjömanskap.

Vi följer Nämnden för båtlivsutbildnings (NfB) kunskapskrav.  Läs mer på www.batlivsutbildning.se

Du väljer mellan kvällskurs under sex veckor eller intensivkurs helg.  Du får 15 timmar tillsammans med vår lärare Anders, som ger dig ditt stöd under kursen och tiden fram till provet.

Vi håller våra kurser på Jensen gymnasium, Tulegatan 44 i Stockholm.

Kurspris: 1.790:- 

Till kursen behöver du studiematerial: Navigation och Sjömanskap (Ekblad/Wallin), Övningssjökort för Förarintyg, passare, transportör och linjal.  Om du önskar det – beställ vid bokning. Komplett: 590:-

Ca 10 dagar efter kursen ordnar vi prov med en av våra förhörsförrättare från NfB. Kostnaden för provet är 625:- och 65:- för intygsbok och betalas vid provtillfället.

förarintyg kustsskepparintyg

RUTIN FÖR ANMÄLNNGAR PÅ GRUND AV COVID-19.

Vinterns och vårens kurser är inplanerade. Kommande kursdatum – se nedan.

Flera av dessa kurser är nu fullbokade. Smittan för Covid-19 ökar igen och myndigheternas råd/direktiv har skärpts.    Det kan bli aktuellt att erbjuda ombokning av redan bokade elever till kursdatum senare i vår.  Därför har vi stängt ner möjligheten att anmäla sig direkt på hemsidan.

Önskar du göra en intresseanmälan till någon kurs – kontakta Anders på kundtjänst.

Under helgerna är vi ensamma i Jensen gymnasiums rymliga lokaler med gott om plats mellan borden.   Vi satsar på att det skall vara tryggt för alla och vi begränsar nu grupperna till 8 st för att kunna hålla extra fysisk distans.

Navigationsakademiens anmälningsvillkor

Välkommen med din intresseanmälan   

  • Lör & Sön 13-14/3   Fullbokat
  • Lör & Sön 10-11/4   Fullbokat
  • Lör & Sön 1-2/5   Fullbokat
  • Lör & Sön 8-9/5   Fullbokat 
  • Lör & Sön 22-23/5  Fullbokat

Vid fullbokat tag kontakt med kundtjänst   för eventuell återbudsplats